RSS

  • Increase font size
  • Default font size
Shqipëria - Presidenca KiE
Konferencë Ndërkombëtare me temë “Roli i decentralizimit dhe konsolidimit të demokracisë në Shqipëri dhe integrimi evropian” Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E Enjte, 01 Nentor 2012

Në kuadrin e Presidencës shqiptare të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës,  Ministria e Brendshme organizoi në 30-31 tetor 2012, në Tiranë, Konferencën Ndërkombëtare me temë “Roli i decentralizimit dhe konsolidimit të demokracisë në Shqipëri dhe integrimi evropian”.  Konferenca u organizua në 6 sesione tematike mbi decentralizimin, të drejtat e njeriut, bashkëpunimin ndërkufitar, demokratizimin, qeverisjen e mirë lokale dhe zhvillimin rajonal.

Të pranishëm në këtë akjtivitet ishin autoritete të larta drejtuese të Këshillit të Europës, përfaqësues të vendeve anëtare, të zgjedhur vendorë nga Shqipëria dhe të rajonit, zyrtarë të lartë të Qeverisë shqiptare etj.

Lexo më shumë...
 
"Garantimi i efektshmërisë afatgjatë të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut në nivel kombëtar" Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E Merkure, 17 Tetor 2012
Kryesia shqiptare e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës organizoi më 5 tetor 2012 në Tiranë një seminar mbi aspekte të caktuara të zbatimit të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në nivel kombëtar, në vijim të Konferencës së  Brighton-it. Seminari bashkoi agjentët qeveritarë nga shtetet anëtare të Këshillit të Evropës dhe përfaqësuesit e Gjykatave të Larta, si dhe përfaqësues nga organizatat ndërkombëtare joqeveritare. Ministri shqiptar i Drejtësisë, Z. Eduard Halimi, theksoi nevojën për krijimin e një dialogu të ndershëm, fleksibël dhe të hapur mes Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut dhe Shteteve Palë, për të arritur një zbatim efikas të Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut .
Rezultatet e këtij seminari do të shqyrtohen nga Komiteti Drejtues për të Drejtat e Njeriut, me qëllim përpunimin e mëtejshëm të politikave për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe reformën e Gjykatës Evropiane.

Bashkëpunimi me OSBE-në:

Më 6 tetor 2012, Ministri i Jashtëm shqiptar Edmond Panariti mbajti fjalën e tij në Sesionin e Vjeshtës së Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, në Tiranë. Në cilësinë e tij si Kryetar i Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, Ministri Panariti u paraqiti parlamentarëve të OSBE-së prioritetet e Kryesisë së vendit të tij dhe vuri në dukje fushat ku bashkëpunimi ndërmjet dy organizatave mund të forcohet. Në veçanti, ai iu referua:
• Realizimit të një Komuniteti Sigurie Euro-Atlantik të bazuar në vlerat universale të demokracisë dhe shtetit të së drejtës;
• Nevojës për të forcuar bashkëpunimin dhe ndihmën për vendet e Mesdheut në tranzicion demokratik;
• Rëndësisë së bashkëpunimit të mëtejshëm në lidhje me mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, ndërsa ruajmë përputhshmëritë dhe shmangim mbivendosjet.
• Promovimit të dialogut ndërkulturor, tolerancës dhe mosdiskriminimit.

Ministri Panariti theksoi se këto katër fusha përbëjnë një bazë solide për forcimin e sigurisë dhe stabilitetit në rajonin Euro-Atlantik.
 
Deklarata nga z. Edmond Panariti, President i Komitetit të Ministrave të Këshillit të Europës dhe Ministër i Punëve të Jashtme të Shqipërisë lidhur me bombardimin e Turqisë nga Siria Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E Enjte, 04 Tetor 2012

“Unë dënoj fuqimisht bombardimet e djeshme ndaj fshatrave turke në Akcakale nga forcat siriane.  Shpreh ngushëllimet e mia për familjet e viktimave dhe solidaritetin tim me Qeverinë Turke dhe me popullin Turk.  I bëj thirrje edhe një herë autoriteteve siriane që të ndalojnë menjëherë dhunën, për të ndaluar çdo përpjekje për përhapjen e konfliktit përgjatë kufirit dhe ti binden detyrimeve që ata kanë ndaj ligjit ndërkombëtar”

 
Kreu i Komitetit të Ministrave thekson nevojën për të promovuar shoqëritë e qëndrueshme demokratike Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E Merkure, 03 Tetor 2012

Si Kryetar i Komitetit të Ministrave drejtuar Asamblesë Parlamentare, ku u theksua nevoja për të promovuar shoqëritë e qëndrueshme demokratike

Ministri i Punëve të Jashtme të Shqipërisë dhe Kryetar i Komitetit të Ministrave, z. Edmond Panariti, i paraqiti Asamblesë Parlamentare, zhvillimet gjatë kryesimit të vendit të tij që nga seanca e mëparshme e Kuvendit, qershorin e kaluar. Duke rikujtuar se Kryesia e Shqipërisë nën moton "Të bashkuar në diversitet," është duke u përqendruar, ndër prioritetet e tjera edhe në promovimin e shoqërive të qëndrueshme demokratike, Z. Panariti iu referua edhe "Shkëmbimit 2012 në dimensionin fetar të dialogut ndërkulturor" që u mbajt në Durrës në fillim të shtatorit. Ai theksoi rëndësinë dhe dobinë e shkëmbimeve të tilla në kontekstin aktual të intolerancës në rritje.

Lexo më shumë...
 
Communication from Mr Edmond Panariti, Minister for Foreign Affairs of Albania, Chairman of the Committee of Ministers,to the Parliamentary Assembly Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E Marte, 02 Tetor 2012

Mr President,

Ladies and gentlemen,

It is a great honour for me to address your Assembly as Minister for Foreign Affairs of Albania and Chairman of the Committee of Ministers.  I would like to report to you briefly on what the Committee has been doing since my predecessor, Edmond Haxhinasto, spoke to you last June.

 

Lexo më shumë...
 
Posta Elektronike